language English

Vragen? Ons team helpt graag. info@extralingo.com

22 was ik, net klaar met mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk, en klaar om alleen op reis te gaan. Nou ja, klaar... Ik wist niet wat me te wachten stond en wat gezonde spanning kwam er wel bij kijken. Maar, ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik heb namelijk nog nooit zo veel geleerd over mezelf als in dat half jaar, en nog nooit heb ik zo snel zoveel nieuwe mensen leren kennen.

Het begon met een taalschool

De eerste twee maanden heb ik op een taalschool in Cuernavaca (een stad in Centraal-Mexico) Spaanse les gevolgd. Zo hoopte ik de taal goed genoeg te leren om daarna vier maanden in mijn eentje rond te reizen in Mexico. Tijdens mijn taalcursus woonde ik bij een gastgezin. Door bij een familie thuis te verblijven werd ik gelijk in de lokale cultuur ondergedompeld én hoefde ik niet steeds op zoek naar een restaurant of zelf te koken. De huishoudster zorgde voor het ontbijt en de avondmaaltijd. Ideaal.

Doordat ik met drie andere meiden bij het gastgezin verbleef, kwam ik ook nog eens in contact met de Amerikaanse, Canadese, en Japanse cultuur. Daarbij maakte ik op de taalschool vrienden uit onder andere Duitsland, Zwitserland, en Maleisië. Vaak gingen we in het weekend met zijn allen uit. Soms met een groep van meer dan twintig mensen. Allemaal uit andere landen en allemaal naar Mexico gekomen met hetzelfde doel: op avontuur gaan, een nieuwe taal en cultuur leren kennen en simpelweg een fijne tijd hebben met elkaar. Geweldig was het!

Ik stelde me meer open toen ik alleen reisde

De bijzondere ervaringen die ik in deze zes maanden heb opgedaan zijn er te veel om op te schrijven. Maar er is er één die ik nooit zal vergeten. De ouders van een Mexicaanse vriend die ik kende via de taalschool waren een weekendje weg. Nu had zoonlief het briljante idee om voor het weekend een stuk of tien vrienden in hun luxe villa met zwembad en uitzicht op de bergen uit te nodigen. Met alleen maar Mexicanen was het een geweldige kans om mijn Spaans te oefenen.

Het uitzicht op de bergen was magisch: nog nooit had ik zoveel sterren aan de hemel gezien. Toen iemand begon met gitaarspelen was het helemaal compleet. Als ik niet alleen had gereisd, had ik deze vriendengroep waarschijnlijk nooit ontmoet. Ik merkte namelijk dat ik door alleen te reizen mij veel meer openstelde voor nieuwe avonturen dan wanneer ik met anderen reisde.

Ik leerde mezelf kennen en voelde complete vrijheid in mijn keuzes

Ook na mijn taaltrip reisde ik in mijn eentje. Op een dag hoorde ik mensen praten over de walvissen in Baja California. Walvissen! Ik heb direct een vlucht geboekt en ben daar naartoe gevlogen. Niemand met wie ik dit hoefde te overleggen. Hierdoor voelde ik complete vrijheid en overwinning. Ik had één vriendin verteld over mijn spontane actie, zodat iemand wist waar ik was - ik bleef wel een beetje denken aan mijn veiligheid.

Deze spontane trip resulteerde wel in de oncomfortabele situatie dat ik met een veel te grote backpack zwetend en in mijn eentje over de boulevard van Baja California liep, op zoek naar een hotel. Bij het tweede hotel raakte ik aan de praat met de eigenaar. We hadden het over hoe hij zijn hotel had opgericht en over mijn reis tot dusver, dit was zo gezellig dat hij mij één gratis overnachting aanbood omdat ik ‘maar alleen’ reisde. Weer een voordeel van alleen reizen.

Al deze ervaringen had ik voor geen goud willen missen en de reis heeft mijn reislust en interesse in andere culturen vergroot. Na zes maanden was ik eigenlijk nog niet klaar om naar huis gaan. Ik hoop dat ik jullie met dit reisverhaal ook heb kunnen inspireren om zelf het avontuur aan te gaan, kort of lang. Ik ben ervan overtuigd dat een soloreis iedereen iets moois geeft, wat je de rest van je leven meedraagt.

Wil je ook een taalcursus volgen in het buitenland? Zie hier alle taalscholen in Europa.

Terug naar alle artikelen
close
close

Bespaar tot wel 20%

Boek via Extralingo en betaal minder dan bij de taalschool zelf. Wij hebben voor jou de beste afspraken gemaakt, waardoor je direct geld bespaart. Je krijgt precies hetzelfde, maar dan voor minder. Bespaar al snel tientallen euro's!

close

Gratis annuleren

Bij Extralingo kun je jouw taalreis altijd gratis annuleren en wijzigen tot zes weken voor aankomst, onafhankelijk van de cursus die je boekt.

close

Gecertificeerde scholen

Wij werken uitsluitend met gecertificeerde taalscholen van hoge kwaliteit. Je bent er dus altijd zeker van dat je taallessen van hoge kwaliteit krijgt.

close

Ontdek wat jouw taalniveau is

 

A1

A2

hearing Je begrijpt… • Enkele woorden en basis-zinnen • Veel gebruikte woorden en zinnen
supervisor_account Je kunt… • Jezelf kort voorstellen
• Op sommige simpele vragen antwoord geven
• Jezelf (kort) voorstellen
• Antwoord geven op simpele vragen
mode_edit Je kunt… • Eenvoudige formulieren invullen • Korte notities maken
• Een heel simpele persoonlijk mail schrijven
 

B1

B2

hearing  
Je begrijpt… • De rode draad van een verhaal • Verschillende meningen • Meestal het gehele verhaal
supervisor_account Je kunt… • Onvoorbereid praten over alledaagse onderwerpen
• Globaal ervaringen en indrukken opschrijven
• Redelijk goed praten met locals
• Duidelijk je mening geven en onderbouwen
mode_edit Je kunt… • Globaal ervaringen en indrukken opschrijven • Gedetailleerd ervaringen en indrukken opschrijven
 

C1

C2

hearing Je begrijpt… • Complexe verhalen en meningen • Literaire en academische teksten
supervisor_account Je kunt… • Zonder moeite meedoen met uiteenlopende conversaties • Complexe conversaties en discussies voeren
mode_edit Je kunt… • Een uitgebreide tekst schrijven
• Gedetailleerd situaties op papier zetten
• Een essay of betoog schrijven
• Complexe woorden gebruiken in je beschrijvingen

Wanneer je nog helemaal geen voorkennis hebt van een taal, dan word je een volledige beginner genoemd. Waneer je al wel een klein beetje kennis hebt, kun je niveau A1 kiezen.

Sluit venster