language English

Vragen? Ons team helpt graag. info@extralingo.com

Omdat een reis herbeleven bijna net zo leuk is als de reis zelf praten we elke maand met reizigers die net een taalcursus in het buitenland hebben gevolgd. In deze aflevering Anneke Vergouwe (67). Het is een droom van Anneke om ooit, net als vrienden van haar, aan de Costa Blanca te wonen, maar dan wil ze wel een beetje Spaans kunnen spreken. 

CV
Naam: Anneke Vergouwe
Leeftijd: 67
Woonplaats: Zevenhuizen
Werk: Had samen met haar man een eigen hotel, nu gepensioneerd
Leerde een week Spaans in Alicante

Waarom wilde je Spaans leren?

25 jaar geleden deed ik, naast mijn werk, een tweejarige opleiding tot taaltolk. Toen merkte ik al dat ik het heel leuk vond om Spaans te leren . Het was alleen lastig om het goed bij te houden naast mijn werk. Mijn hele leven houd ik al van Spanje. Ik ga er vaak naar toe, vroeger met mijn man en kinderen om te kamperen. Mijn man is al een tijd ziek, dat is erg verdrietig. Hij heeft MS en kan daardoor niet meer vliegen. Toch ga ik nog wel eens, alleen, of met een vriendin. Dan zoek ik vrienden van mij op die aan de Costa Blanca wonen of daar overwinteren.

Wat is het dat je zo fijn vindt aan Spanje dan?

De mensen die hier wonen zijn heel aardig en behulpzaam en de manier van leven is veel relaxter. En het klimaat natuurlijk, toen ik in februari aan kwam was het 30 graden. Dat was dan wel vrij uniek, maar toch. Ik heb de hele week zonder jas kunnen lopen. Dat is toch wel veel fijner dan in Nederland.

Wat is je het meest bijgebleven aan de taalcursus?

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, dus ik liet me verrassen. Het leukste was dat we een hele diverse klas hadden met mensen van  alle leeftijden, ik was de oudste, de jongste was 24. Er was iemand uit Griekenland, iemand uit Rusland, en iemand uit Azerbadjahn. Iedereen was heel erg serieus, en wilde echt de taal leren, dat was heel fijn. 

Hoe beviel het zo in je eentje?

Heel goed. Sommige mensen vinden het dapper als ik vertel dat ik alleen was. Maar zo voelde het niet, ik vond het gewoon heel leuk. De reis verliep gemakkelijk, direct vanaf Rotterdam vloog ik naar Alicante gevlogen en vanaf daar ben ik met de taxi naar het centrum gegaan.

Je voelde je geen moment alleen?

Nee, als je alleen bent leer je juist veel mensen kennen. Ik had het idee dat in mijn hotel en op de taalschool ook veel mensen alleen op reis waren. Ik heb met veel mensen praatjes gemaakt en soms ging ik wat doen met klasgenoten. Maar ik ben ook vaak in mijn eentje de stad in gegaan, heerlijk. En er kwam nog een dagje een vriendin langs die ook aan de Costa Blanca woont.

Hoe zagen jouw dagen eruit tijdens je taalreis?

We hadden elke dag van 9 tot 2 les. Dan ging ik ’s middags lekker door de stad struinen. Ik heb terrasjes gepakt, ben naar het strand geweest en heb een keer met een klasgenoot een bezoek aan het kasteel van Santa Barbara gedaan.

Wat vond je het meest bijzondere aan Alicante?

Het is zo’n leuke stad. Echt geweldig. Je vind alles op loopafstand en het strand is in de buurt. Er zijn overal knusse steegjes en als je daar doorheen wandelt kom je iedere keer bij de leukste authentieke restaurantjes. Ik heb iedere dag buiten de deur gegeten, vaak tapas en uiteraard ook een keer paella.

Je had je eigen accommodatie geboekt? Hoe was dat?

Perfect, Eurostar. Er zat een lekker ontbijt bij en het was tien minuten van de school en vijf minuten van het strand en de haven.

Heb je tips voor mensen die nog op taalreis gaan?

Ik had mezelf best goed voorbereid met een taalapp, Mondly, dat hielp erg.

Terug naar alle artikelen
close
close

Bespaar tot wel 20%

Boek via Extralingo en betaal minder dan bij de taalschool zelf. Wij hebben voor jou de beste afspraken gemaakt, waardoor je direct geld bespaart. Je krijgt precies hetzelfde, maar dan voor minder. Bespaar al snel tientallen euro's!

close

Gratis annuleren

Bij Extralingo kun je jouw taalreis altijd gratis annuleren en wijzigen tot zes weken voor aankomst, onafhankelijk van de cursus die je boekt.

close

Gecertificeerde scholen

Wij werken uitsluitend met gecertificeerde taalscholen van hoge kwaliteit. Je bent er dus altijd zeker van dat je taallessen van hoge kwaliteit krijgt.

close

Ontdek wat jouw taalniveau is

 

A1

A2

hearing Je begrijpt… • Enkele woorden en basis-zinnen • Veel gebruikte woorden en zinnen
supervisor_account Je kunt… • Jezelf kort voorstellen
• Op sommige simpele vragen antwoord geven
• Jezelf (kort) voorstellen
• Antwoord geven op simpele vragen
mode_edit Je kunt… • Eenvoudige formulieren invullen • Korte notities maken
• Een heel simpele persoonlijk mail schrijven
 

B1

B2

hearing  
Je begrijpt… • De rode draad van een verhaal • Verschillende meningen • Meestal het gehele verhaal
supervisor_account Je kunt… • Onvoorbereid praten over alledaagse onderwerpen
• Globaal ervaringen en indrukken opschrijven
• Redelijk goed praten met locals
• Duidelijk je mening geven en onderbouwen
mode_edit Je kunt… • Globaal ervaringen en indrukken opschrijven • Gedetailleerd ervaringen en indrukken opschrijven
 

C1

C2

hearing Je begrijpt… • Complexe verhalen en meningen • Literaire en academische teksten
supervisor_account Je kunt… • Zonder moeite meedoen met uiteenlopende conversaties • Complexe conversaties en discussies voeren
mode_edit Je kunt… • Een uitgebreide tekst schrijven
• Gedetailleerd situaties op papier zetten
• Een essay of betoog schrijven
• Complexe woorden gebruiken in je beschrijvingen

Wanneer je nog helemaal geen voorkennis hebt van een taal, dan word je een volledige beginner genoemd. Waneer je al wel een klein beetje kennis hebt, kun je niveau A1 kiezen.

Sluit venster